Vårjacka!



Jag har köpt en fin vårjacka till junior. Hoppas han gillar den!

Lär dig borsta tänderna!







Igår när jag o Jonte var på Apoteket hittade vi GUM som min mamma använde sig utav när hon skulle lära mig borsta tänderna som liten. Jag minns dom som riktigt roliga och har berättat om dom för mina brorsbarn och lovat att köpa om jag hittade. Ikväll provade vi dom själva:) För er som inte vet vad det är ska jag förklara. Jo, först så borstar man tänderna så länge och så noggrant man tror är bra. Sen kommer då beviset på det när man knaprar i sig en röd liten tablett som smakar körsbär. Den lägger sig som en liten beläggning på alla ställen där det fortfarande inte är tillräckligt bra borstat. Både jag och Jonte blev faktiskt chockade över hur mycket vi båda missat:) Till sist så ska man då fortsätta borsta tills allt rött försvunnint från tänderna. Kul grej och utmärkt för barn som ska lära sig borsta tänderna eller för både barn och vuxna som bör börja borsta tänderna mer noggrant. Efter idag kommer i alla fall jag börja borsta tänderna mer noggrant!

Klagosång..

För er som inte vill höra en klagande gravid kvinna så är det nog bäst att sluta läsa nu. Nu går jag in i vecka 38 och bebisen kan komma när som helst men kan också få för sig att dröja ett bra tag. Men jag önskar att den kommer snart för jag är så illa trött på att vara gravid!! Första tiden och fram till vecka 14 ugnefär mådde jag ju jätteilla och spydde jättmycket och det var verkligen ingen kul tid. Men från typ vecka 14 till kanske vecka 35 ugnefär har jag egentligen mått riktigt bra och har inte haft någon direkt anledning till klag. Men nu är det slut på mitt tålamod! Jag listar det jag tycker är så fruktansvärt jobbigt och sen ska jag försöka att inte klaga något mer..

- Jag känner mig så tjock! Förut var det mest en fin mage, men nu är det dubbelhaka, svullna ben, svullna fötter och prinskorvar till fingrar.
- Mina revben är helt ömma eftersom bebisen sparkar rakt på dom halva nätterna.
- Jag har inte sovit en natt igenom på typ 2 månader.
- Mitt huvud är helt grötigt.
- Min rygg gör jätteont och då speciellt nedre delen.
-Jag kan inte ta på mig skor på fötterna själv.
- Jag mår illa.
- Jag har jättejobbig halsbränna och knaprar Rennie hela dagarna.
- Jag måste ha hjälp för att vända mig i sängen.
- Jag känner barnets huvud skava mellan benen.
- Mina lår och överarmar domnar bort
- Jag har konstant "mensvärk" med lite inslag av förvärkar.
- Jag är kissnödig hela tiden.
- Jag är lättirriterad och nästan lite nedstämd.
- Jag orkar nästan inget alls i hemmet. Blir helt slut av att tömma diskmaskinen eller laga lite lunch eller bädda sängen.
- Jag har fått lite bristningar på sidan av magen trots att jag smörjat mig med svindyr kräm.

Nu får det räcka! Men jag var bara tvungen att få ur mig.. Men som alla säger, när bebisen väl kommit så är säkert alla dessa besvär som bortblåsta.. Det är värt mödan även om det inte riktigt känns så nu...

God natt mina vänner!

Joy



Jag har en kompis som är 6 år. Min brorsdotter Joy och jag är tjejkompisar. Hon ringer mig var och varannan dag och vi pratar om allt och inget i någon halvtimma sådär som två riktiga tjejkompisar gör:) Det roliga är att vi kopplar så bra. Hon är så lik mig när jag va liten på så många sätt samtidigt som vi också är mycket olika.. Men man kan ju undra hur vi kan fördriva en halvtimmas prat med sånt som är intressant för båda parter.. Idag pratade vi t. ex. om barbies, leksaker som man jättegärna vill ha men som man inte gillar att leka med så mycket, hur det är att börja skolan, om hur kul det ska bli när hon får komma o hälsa på sin nya kusin, att vi gillar att titta i butiker med fina kläder och att både hon och jag inte alltid vågar säga hur mycket vi egentligen gillar käder för det verkar ju konstigt att man kan gilla "tygbitar" så mycket, favoriträtter och vad vi drömmer om att få göra i sommar..osv.. Sen är det ju alltid kul att prata med en 6-åring som säger allt på ett så skönt och okomplicerat sätt.. skönaste kommentaren idag var efter ugnefär halva samtalet då hon utbrister:
- Aj, det blir så varmt i örat av telefonen, vänta så ska jag byta öra!
Hon bytte öra och sa sedan:
- Åh, vad skönt att värma det kalla örat med en varm telefon, nu kan vi fortsätta prata!

Nu får han komma!







Idag har jag gjort klart det mesta inför juniors ankomst. Har bäddat sängen, gjort iordning skötbordet och packat bb väskan. Så nu är han välkommen att komma!

Bästa Jonathan!



Ville bara säga att jag är så sjukt glad över att jag är gift med Jonathan. Han är finast i hela världen och han är min bäste vän!

Packa väskan



Sitter här och försöker komma på vad man ska packa för saker i sin BB väska. Man vet inte så mycket såhär första gången.. Har kollat runt lite och såhär ser listan ut för tillfället:
- Alla papper från barnmorskan
-ID kort
- Kamera
- Laddare till kamera
- Tofflor
- Underkläder och då en amnings BH
- Toalettväska
- Lepsyl
- Lite bebiskläder
- En filt till bebisen
- Kläder att åka hem i
- Blöjor
- Toalettrulle (har hört att sjukhus toalettrullar är hårda och sträva och man kanske vill ha något mjukt papper efter man fött ut en unge:) vad vet ja?! tar ju inte så stor plats att ta med en rulle iaf)



Mera mat..



Efter lite velande så blev det stekt hallomi, paprika och stark italiensk korv tillsammans med pasta och creme fraishe, lite salt o peppar.. grymt enkelt och gott! Avslutade med en klassisk fruktsallad framför tv:n.. Nu så ska jag och maken ha ett litet "planeringsmöte" om man kan kalla det så inför veckan. Jag älskar det, han nästan hatar det så vi försöker göra det snabbt:)

Tips på mat..





Jag behöver tips på mat som känns ny! Jag är trött på allt som vi brukar laga så varje dag är en slags utmaning att komma på något nytt kul att äta.. Igår kväll hade jag ingen inspiration alls men efter en snabbis på ica och lite konstiga impulsköp av en snurrig gravid kvinna blev det ganska bra. Det blev tunnbrödsrullar med lax, avocado och en röra på creme fraishe, rädlök, rom och lite salt o peppar med en färdig keldas soppa.. Men nu är det ju samma visa ikväll.. Vad ska vi äta??? Om du har några bra mattips och recept så får du gärna tipsa dom och så kan jag tipsa när jag kommer på något och så kan man börja samla på nya roliga maträtter ihop.. Tills slut kanske man kan få en sån där underbart tjock receptbok som mamma har med alla hennes vänninors recept:)   


Kulan



Nu är jag i vecka 36 och jag bjuder på en magbild som Jonte tog igår kväll på mig. Nu är jag riktigt tjock och nu är det inte så långt kvar till det är dags.. Och jag tycker det vore bra om bebisen inte dröjde eftersom jag är måttligt road av denna gigantiska kula. Men ca 3-4 veckor minst lär det nog dröja..

Fettis!





Rebecka kom över ikväll så då passade jag och Jonte på att baka semlor att bjuda på. Gissa om det smakade gott?!


Pannkaksfest!









Igår fyllde kusin Ellen 20 år och vi blev bjudna på Pannkaksfest. Vi fick små plättar med hemmagjord glass, grädde, bär och hemmagjorda maränger med polkasmak som var jättegoda!

Redo för promenader..





Nu har vi fått vår vagn! Åh, vad vi gillar den! Tack Nils och Rebecca som kånkade med den från USA!!

RSS 2.0