Picknick

Idag tog vi vårt förmiddagsfika ute i solen på klipporna vid Edsviken. Underbart! Hoppas man fick lite färg på nästippen i alla fall.. Det va så mysigt så att vi bara måste göra om det imorgon. Nu är våren på väg mina vänner!



Lovisa, Jag, Mamma



Kaffe med mjölk och hembakt bulle



Jonte solar

Mamma kan bäst

Min mamma kom på besök till Stockholm i lördags kväll och stannar tills helgen. Vi har haft så mycket roligt för oss så jag har inte hunnit blogga något alls. Här har du allt vi gjort i punktform:
- Bakat bröd
- Bakat bullar
- Lagat mat till hela Wernersson familjen och haft dom på besök
- Varit i kyrkan
- Haft Lovisa sovande hos oss
- Haft provning med Ellens studentklänning
- Spelat risk
- Hjälpt Beckan att hitta brudklänning
- Avnjutigt en mysig lunch på Saturnus med Sandra, Lovisa och Rebecka
- Gått en liten shoppingrunda

Nu ska vi snart åka o köpa färg och lite mat. Vi ska förhoppningsvis har en vän över på middag som är kock och han ska ikväll lära oss hur man tillagar kött på bästa sätt!



Mamma visar mig alla knep för hur man får till riktiga "mormors-brödkakor"



Runda o fina ska dom va!

Smarta Madde

Jag kom på en smart sak idag. Vaför inte sminka sig med Photo Booth som spegel samtidigt som man chattar skvaller med sin bästis på facebook?! Två saker samtidigt är ju alltid bra. Kände mig sjukt fjortis bara.. Kanske skulle varit en smart idè om man var 14 år, men nu är jag ju 23 så det kanske inte va så fin idè.


Recept.


Igår lagade jag och Jonte lite lunch och det blev så gott så jag känner att jag måste dela med mig av receptet. Lätt och god krämig pasta med grönsaker och kyckling.

Till 4 personer behöver du:
- 300 g pasta (Typ fjärilspasta, penne eller gnocchi)
- 300 g kycklingfilè
- 2 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 liten purjolök
- 150 g sockerärtor
- 1 msk grillkrydda
- 2 msk rosmarin (färsk är godast!)
2 dl crème fraiche
1 påse babyspenat (som jag inser nu att vi glömde)

1. Koka pastan.
2. Strimla kycklingen, vitlöken och rosmarinen och stek tillsammans i några minuter och ställ åt sidan.
3. Strimla gula löken, purjolöken, sockerärtorna och fräs i stekpanna med olja i typ 2 min.
4. Häll av pastan och blanda i 2 dl crème fraiche, lite salt och peppar och rör runt tills det blandads väl.
5. Blanda i kycklingen, grönsakerna och en påste babyspenat i den krämiga pastan.
6. Klart att servera! Gärna med hyvlad parmesan över.




Under matlagningen.



Var bara tvungen att fota Jontes helt sjuka häng på byxorna.



Klart! Gömde ju babyspenaten men det va hur som helt väldigt gott ändå!

Glömda favoriter.

Ibland glömmer man bort saker som chokladbollar. Man gjorde alltid det när man va mindre och var sugen på något gott.. Det var liksom det självklara! Så jag och Jonathan bestämde oss här om kvällen att göra en omgång! O, vad gott det var! Sådan nostalgi att stå och rulla bollarna och välja om man ska rulla dom i pälsocker eller cocos.. Jag blev så glad av bollarna är om dagen så jag tror jag ska göra en omgång till ikväll.


Student 2010

Nu är det snart riktig vår och inte alls lång kvar tills alla -91:or tar studenten. Jag anar att hysterin kring vilken studentklänning man ska välja börjar snart..Jag har fått lite frågor från både studenter och någon förälder om detta så jag tänkte jag skulle blogga om det nu. Jag tycker inte att man ska lägga för mycket pengar på klänningen man har på studentdagen eftersom det är mycket festande, röj, tunga blommor som kan göra att klänningen inte är så vit längre i slutet av dagen. Jag tycker att 1000:- är rimligt på klänning och skor inför den dagen och jag tänkte jag skulle visa er fyra tips på studentoutfits runt 1000-lappen från H&M som jag tycker är jättefina!

Konsumera mera!


Ja, blommor i alla fall!


En hyllning till vårsolen.

Idag har nog varit en fantastisk dag för flera av oss. Solen har värmt oss mer idag än någon annan dag på flera månader. Den ger ett hopp om något bättre som vi gillar och längtar efter, sommar! Jag har haft en härlig lunch med Jonathan och Sandra på Vurma-Södermalm i solen. Jag önskar jag skulle tagit kort så ni kunde få se hur snygga vi satt med våra avdammade solglasögon och njöt. Men det glömde jag såklart så jag bjuder på en vårbild från förra året då vi skulle äta tårta i solen som tog ett dopp i gräset påväg ut mot uteplatsen.


Hemma hos oss..


Jag har fått lite frågor om hur jag och Jonte bor. Vi bor i en etta på 48 kvm i Sollentuna som vi köpt. Tänkte jag skulle bjuda på en snabb bildvisit hemma hos oss innan jag beger mig ut i det fantastiska vädret!



Köksbordet som jag fick efter mormor Kally.



Kök.



Kök.



Vår lilla sänghörna.



Jontes pluggkontor typ. Där har vi nyss fått upp en stringhylla som jag har tjatat om tidigare här i bloggen. Hittade en för 200:- på en loppis.



Gammal byrå från pappas barndom.



Soffan där vi kanske hänger allra mest. (Jonte sitter alltid med gitarren och spelar lite när han kollar på TV.)



Badrummet.

Fredag hos Lindvalls

Ikväll har vi haft vänner över på vanligt fredagsmys med lite mat och Solsidan kvalitè. Sen har jag också bakat lite bröd och bullar som vi kunde smaska på efter maten. Kvällen citat: "Jag är så hungrig jämt fast än jag ätit!? Känner mig som en gladiator! Dom äter väl mycket?"


ACNELANVIN

Acne och Lanvin fortsätter med sitt sammarbete. Kul tycker jag eftersom båda modehusen är bland mina favoriter. Nu har jag såklart råkat förälskat mig i denna blusen från den nya kollektionen. Supersnygg! Att den sen kostar 12000:- gör att jag kanske ändå måste inse att den får hamna i någon annans garderob än min.


Glädjepost!

Har precis hämtat en stor posthög med räkningar, USCH! Men bland alla hemska räkningar fann jag min favoritpost, nämligen Buffè! Älskar att laga och baka det som finns i tidningen varje månad. Den ger mig mycket inspiration och ork att inte bara laga och baka samma sak jämt. Lovley!


Ut på ärenden..

Igår hann jag med en hel del men denna dagen är också full av saker att bocka av på att göra listan. Nu ska jag åka iväg på lite ärenden.. Nu sitter jag bara o väntar på en Jonte som tar god tid på sig på toaletten idag. Han kan liksom hitta på lite vad som helst där inne. Igår när han satt på toan så fick han för sig att ta ett fotbad samtidigt som han gjorde nr 2.. Han är lite konstig när det gäller toalettbesök, annars helt frisk!


To do.

Idag har jag en riktigt lång att göra lista. Skönt när man sätter sig ned och skriver ned allt man har i huvudet på en lista tycker jag. Då kan man bara börja beta av. Ska försöka belöna mig med något riktigt bra om jag hinner med detta i veckan så skynda på nu madde!


Lördagsmys!

Såg att Lovisa hade lagt upp dessa fina bilder från helgen då vi på lördagmorgonen tog ut barnen till pulkabacken. Visst är dom söta! Vi pimpade upp tjejerna lite med coola scarfs och solglasögon. Det gillade dom! Solen sken och det var fantastiskt mysigt! Jag hade dock lite problem i backen. Varje gång jag skulle ta mig ned för att hjälpa den minsta tjejen att komma upp från backen bara ramlade jag och gled ner för backen..












Fredagsmys!

I fredags var vi barnvakt åt dessa söta barn i vår lilla etta. När dom ätit taccopizza, fått massa godis, chips, cola och börjat kolla på filmen "Up" utbrast en av barnen:
- Sjukt bra fredagsmys asså, det typ äger fett!
Känns som ett bra betyg!





Pålägg

Till kvällsmat ikväll äter jag hembakta bröd med mitt favoritpålägg. Mozzarella, tomat, olivolja, basilika, flingsalt och lite peppar! Mums! Det blir inte mycket bättre än såhär:)


Operation Rädda bilen!

Vår bil har varirt lite sjuk en vecka eller så och idag ska vi rädda den. Vi ska åka till bilverkstaden och hoppas att det går att fixa. Jag hoppas verkligen att den blir bra igen! Jag avskyr nämligen att bo där vi bor utan bil! Med bil älskar jag det. Då är det perfekt. Fin natur, nära en sjö, 10 min bil till centrum, lugnt område och trevliga grannar. Utan bil så tar det en timma kommunalt vart man än ska inne i stan, fruktansvärt! Speciellt eftersom jag har riktiga problem med att åka kommunalt. När jag säger problem så menar jag mer att jag tycker det är så ofräscht, jag känner mig udda där, man mår lite illa, hatar att vänta på bussar och tunnelbanor och sådant mer än att jag har ett "riktigt problem" med det.. Så nu hoppas vi på att bilen verkligen repar sig! Förresten, är jag ensam om att inte gilla att åka kommunalt? Vore kul o veta om jag står ensam med dessa problem eller om det finns fler som jag. Nog om detta, nu måste vi åka!


Snart så..


Nu börjar våren närma sig och man blir ruggit sugen på att handla lite vårkläder! Dessa skulle sitta fint i vårgarderoben!

(Lanvin, Chloè, Christian Louboutin & Burberry)

Dressed for the red carpet.

Här har ni mina favoritoutfits från Oscarsgalan.








Vår i mitt hus.



När Rebecka och Viktor var hos mig här om dagen gav dom mig en bukett med påskliljor som nu är utslagna och ger mig lite vårkänslor. Underbart!

Dagens outfit

Här har vi den efterfrågade dagens outfit som jag ska bli bättre på att lägga upp:) Nu ska jag till kyrkan och hjälpa till lite.. Bye!



(Byxdress H&M, Kavaj H&M, Skärp Bottega Veneta, Örhänge Bottega Veneta)

En matkasse och vänner kan göra susen..

Idag är Jonathan snäll och åker till Skövde fram och tillbaka för att hämta upp min brudklänning jag ska sälja, snällt! Så jag trodde jag skulle underhålla mig själv idag, men så fel jag hade... Rebecka och Viktor fick för sig att köpa en kasse mat och komma över för att äta mysigt, gå promenad och spela spel idag vilket gjorde mig väldigt glad! Jag har alltså haft en fantastisk dag med vänner! Hoppas ni också har haft en bra dag!



Rebecka



Viktor



God mat

En dag att fira!

Idag är det ett halvår sedan jag o Jonte gifte oss! Jag har världens bästa man och tycker det är mycket kul att vara en gift kvinna. Tänkte att jag bjuder på lite kort från vår bröllopsdag!












Har du glömt bort mig..?

Våren, vart har du gömt dig? Kommer du inte ihåg hur du vid denna tiden brukar be mig ta fram solglasögonen? Kommer du inte ihåg att du brukar låta tussilagona titta fram? Kommer du inte ihåg att du låter mig byta till tunnare jacka i mars? Vart är du? Har vintern varit elak mot dig? Vet inte vad som har hänt med dig men om du ser detta vill jag bara säga att jag saknar dig och jag längtar tills du kommer till mig? 
Love / Madde


Helping hand

I Måndags var jag inbjuden till second hand butiken Helping hand i Uppsala som ger vinsten till bland annat de drabbade i Haiti vilket gör det lite mer värt att shoppa där. Det var ett event för tonårstjejer där det bjöds på inspiration, musik, personal shoppers och mycket mer. Jag var inbjuden som stil expert och för att inspirera och hjälpa till att hitta "gobitarna" Tänkte visa vilka gobitar som hamnade i min shoppingpåse. Jag gillar verkligen att shoppa second hand, det krävs bara en hel del tålamod.



Rosarandig Ralph Lauren skjorta 50:-






Leopardmönstrad blus 25:-



Rosa blus 40:-



En äkta Burberry kappa 800:-



Made in England.

Eftermiddagsbak.

Nu har jag precis bakat en sats bröd och dom blev jättebra! Fick receptet av Mamma igår kväll och nu är vill jag tipsa er. Det var nämligen inte så svårt.

1. Koka upp 1/2 liter vatten och 3 dl havregryn. Koka i 3 min.
2. Lägg i 100 g smör och låt det smälta.
3. Tillsätt 1/2 liter mjölk och rör om tills denna blandning är 37 grader.
4. Smula 2 jäst paket i en bunke, strö över 2 tsk salt och rör om tills jästen blivit flytande.
5. Häll över Havregynsblandningen i bunken med jäst i. Tillsätt 2 dl sirap eller socker.
6. Rör ned 1,4 kg vetemjöl.
7. Låt degen jäsa i 30 min.
8. Kavla ut degen tills den är ca 1 cm tjock. Skär ut rondeller med hjälp av ett runt föremål. (jag tog en mindre skål)
9. Låt jäsa 10 min på plåt.
10. Picka dom och låt dom gräddas mellan 5-8 min mitt i ugnen i 175 grader.






RSS 2.0