Eftermiddagsbak.

Nu har jag precis bakat en sats bröd och dom blev jättebra! Fick receptet av Mamma igår kväll och nu är vill jag tipsa er. Det var nämligen inte så svårt.

1. Koka upp 1/2 liter vatten och 3 dl havregryn. Koka i 3 min.
2. Lägg i 100 g smör och låt det smälta.
3. Tillsätt 1/2 liter mjölk och rör om tills denna blandning är 37 grader.
4. Smula 2 jäst paket i en bunke, strö över 2 tsk salt och rör om tills jästen blivit flytande.
5. Häll över Havregynsblandningen i bunken med jäst i. Tillsätt 2 dl sirap eller socker.
6. Rör ned 1,4 kg vetemjöl.
7. Låt degen jäsa i 30 min.
8. Kavla ut degen tills den är ca 1 cm tjock. Skär ut rondeller med hjälp av ett runt föremål. (jag tog en mindre skål)
9. Låt jäsa 10 min på plåt.
10. Picka dom och låt dom gräddas mellan 5-8 min mitt i ugnen i 175 grader.






Kommentarer
Postat av: beckan

Världens godaste bröd!

2010-03-03 @ 19:47:36
URL: http://rebeckalundell.se
Postat av: Madeleine Lindvall

Beckan! Man tackar! Kram!

2010-03-04 @ 13:23:06
URL: http://madeleinelindvall.blogg.se/
Postat av: Ebba

Inspirerad av dig står min deg nu på jäsning!! :-) Men jag nyttade till den lite och bytte lite av vetemjölet till dinkelfullkornsmjöl. Hoppas mina blir lika goda! Fast det är ju svårt att tävla mot världens godaste bröd förståss... ;-)

2010-03-05 @ 16:16:18
URL: http://www.ebba.anknet.se
Postat av: Madeleine Lindvall

Ebba! Vad kul! Hoppas dom blir lyckade för dig med! Göra dom lite nyttigare blir nog jättebra! Kram!

2010-03-05 @ 19:41:59
URL: http://madeleinelindvall.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0