JackEfter Jack fyllt 1 år tycker jag det har hänt så mycket med Jack. Hans personlighet och vilja har kommit fram mer o mer. Han kan säga mamma, pappa, hej, aj aj, komma vilket gör att han mycket mer kan uttrycka sin vilja och sina känslor. Man märker också hur han börjar förstå mer och mer hur saker hänger ihop och vad vi säger till honom.

Han har fått ett eget rum där han har fått lära sig att somna själv i egen säng utan att få välling under natten från att sovit mellan oss, vaknat 3-6 gånger per natt och slukat 2-3 välling. Inatt var tionde natten i rad som han sov hela natten i eget rum och säng. Jag tycker han är så duktig!

Han älskar fortfarande mat men inte barnmat, han vill äta exakt det vi äter och det har han stenkoll på.

Jack är också inne i en liten trotsig fas där han gärna vill testa vart gränserna går. Speciellt är han nog trotsig mot mig. Han förstår mycket väl när man säger nej men måste ändå utmana om och om igen. Främst gäller det att pilla på tv, dvd och sånt, ställa sig upp i barnstolen, peta i blomkrukor, pilla på datorn och slänga tvdosorna i golvet. Även om det egentligen inte är så stora figther så blir man ju ändå lite frustrerad och det är inte lätt att vara konsekvent. Ibland låtsas jag som om att jag inte ser:) Tror att det flesta mammor vet exakt vad jag pratar om:)

Annars är han oftast glad och mest av allt älskar han att vara med Jonte. Jonte är hans idol!

Livet just nu..I söndags för ett år sedan så höll jag Jack för första gången. Den 26 februari så fyllde han 1 år! Känns sjukt att det redan gått ett helt år. Nu är det lite mindre än 4 månader kvar tills nästa bebis kommer. Känns också lite sjukt. Nu är det barnfamiljslivet vi ägnar oss åt kan man säga. Någon gång ska man ju göra det också:)

RSS 2.0