Studenten 2010

Igår var vi i Uppsala och firade Ellen och Ester som tog studenten. Solen sken, vi blev bjudna på mycket god studentmat, tårtor och träffade massor utav släktingar och vänner! En riktigt bra dag helt enkelt! Grattis åter igen Ellen och Ester! Fy, vad skönt för er!






Båten

Idag när jag var förbi Ikea köpte jag lite tyg så att jag kan göra vår båt lite trevligare. Eftersom det är en äkta 70-talsbåt så tänkte jag att textilierna skulle gå i den stilen. Så det blev ett randigt tyg i flera olika färger till sittdynorna och ett blommigt tyg med typiska 70-talsblommor till gardinerna. Sen så ska båten städas och putsas på såklart. Efter det tror jag båten kommer kännas jättefin att åka runt i. När jag kommer ned till Kållandsö ska jag fota båten innuti så ni får se hur fult inredd den är nu. Sen så ska jag givetvis visa bilder på när den är färdigfixad!




On the run..

Nu måste jag rappa på om jag ska få gjort allt på min att göra lista idag.
- Köpa studentpresenter
- Gå på ett möte
- Köpa servetter och stora påsar på Ikea
- Packa ned alla mina kläder, skor och smycken
- Tvätta ALL tvätt
- Stryka
- Plocka upp Lovisa
- Handla salt till diskmaskinen
- Sätta upp spegel i hallen
- Städa
- Laga middag
-Lägga mig i tid!


Vad är väl en bal på slottet...

Idag har jag och Julia hjälpt dessa två skönheter att bli fina till deras studentbal. Ellen i rosa och Ester i blått. Så vackra!












Stockholms bästa sushi!

Jonathan och hans kompis Micke har filmhelg vilket betyder att våra rullgardiner är nedrullade hela dagarna, det dricks mycket cola och chipspåsarna går åt. Jag tycker faktiskt lite synd om solen och sommaren som nu kommit så jag försöker hitta på så mycket på egen hand ute som jag kan. Men Jonte och Micke trivs bra i soffan framför film efter film. Dom tycker inte synd om solen skulle man kunna säga.. Men idag kom dom utanför lägenheten några timmar för att äta sushi på enligt mig o Jontes absolut bästa sushiresturang i Stockholm. Resturangen heter Nigiri & Maki och ligger på Djurholms torg. Extra mysigt där är att efter man ätiti kan ta en riktigt mysig promenad bland alla vackra villor intill vattnet..








Måndagens..

Ligger med datorn i sängen och kollar runt på lite bloggar innan jag ska somna. Gick nyss in på Modefeber och fick se att dom lagt upp en bild på mig från i måndags som dom tog på mig. Kul! Sov gott!


Dagens shopping..

Idag så hann jag in på H&M en snabbis och med mig ut följde ett halsband och ett par sandaler. Halsbandet för 79,50:- och skorna för 99:- Vilka fynd!






Årets första dopp..

Just kommit hem från Edsviken där jag och Jonte tagit årets första dopp! Riktigt kallt och riktigt skönt. Sen har vi försökt torka i solen som gömt sig bakom molnen men tittat fram ibland.. När vi torkat tog vi oss en lunch på Edsbergs konsthall och nu ska vi städa upp lite här att sedan åka ut o grilla.. Man måste ju älska denna årstid!














Blandningen

Fick en fråga om mussliblandningen så jag passar på att berätta för er alla vad vi har i vår mussli på mornarna.
- Lite havregryn
- Mycket solrosfrön
- Lite linfrön
- Hasselnötter
- Valnötter (riktigt dyrt insåg jag)
- Torkade aprikoser
- Russin ville vi ha men glömde köpa så det blir det nästa gång

Mums!


Ledig dag..

Idag har jag haft en riktigt bra och soft dag! Sovit ut, hängt med Jonte, fikat med Sandra på stan och varit på en samling i kyrkan. Det har varit riktig sommarvärme vilket är helt underbart förutom en liten detalj och det är att det känns som om att man inte har något att ta på sig i värmen. Jag blir så himla shoppingsugen! Igår shoppade jag lite faktiskt. Jag köpte en svart tunika, halsband och en klänning på H&M. Tunikan och halsbandet hade jag på mig idag som ni kan se på bilden nedan. Klänningan får jag fota och lägga upp imorgon.




Morgonstund har guld i mun.

Jag o Jonathan har kommit på att vi har svårt att köpa mussli. Det är liksom svårt att hitta den perfekta kombinationen. Så igår tog vi tag i det och blandade vår egen mussli. Åhh, vad gott det blev! Dagens frukost var bättre än på länge och jag undrar varför man inte gjort detta tidigare..


Dagens båttur

Ikväll tog vi en tur med båten till Spiken för att köpa glass med mina brorsbarn. Hoppas det är fint väder imorgon med, då blir det garanterat samma härliga tur igen!









Mysig shoppingtur

I onsdags hade jag och Ellen en jättemysig och lyckad shoppingtur i soliga Stockholm. Ellen tar studenten om ett par veckor och det behövde inhandlas lite av varje till både studentdagen och studentbalen. Shopping hör ju till mina favoritsysslor men undra om inte det mysigaste va när vi åt mjukglass bland de blommande körbärsträden i Kundsträdgården? Jo jag tror det!








Numera båtägare

Detta är vad vi firade! En båt! Mamma o Pappa, Anthon o Maria och Jag o Jonte har tillsammans köpt en båt. Nu ligger den i Vänern och vi tog vår första lilla tur idag. Underbart! Denna ska nu användas flitigt i sommar ut i Vänerns skärgård, så välkomna alla vänner på en tur! 

Fira mera!

Idag har jag firat ett roligt köp med en dessert på Edsbacka bistro tillsammans med min bror och min man! När köpet är helt klart så lovar jag att dela med mig här på bloggen! Hur som helst tycker jag det är kul och fira saker. Det borde man göra oftare. Typ som när man gått ner 3 kg, storstädat, fått löneförhöning, jobbat riktigt hårt under en period, fått bygglov, sorterat alla jobbiga pappershögar osv.. Finns ju mer att fira än att man blir äldre liksom.






Bloggpaus is over!

Nu är min bloggpaus över och nu kan ni börja kika in här lite oftare igen. Idag skiner solen och jag känner mig inspirerad att sätta på mig något i stil med vad Sienna Miller bär på bilden nedan..


RSS 2.0