JackEfter Jack fyllt 1 år tycker jag det har hänt så mycket med Jack. Hans personlighet och vilja har kommit fram mer o mer. Han kan säga mamma, pappa, hej, aj aj, komma vilket gör att han mycket mer kan uttrycka sin vilja och sina känslor. Man märker också hur han börjar förstå mer och mer hur saker hänger ihop och vad vi säger till honom.

Han har fått ett eget rum där han har fått lära sig att somna själv i egen säng utan att få välling under natten från att sovit mellan oss, vaknat 3-6 gånger per natt och slukat 2-3 välling. Inatt var tionde natten i rad som han sov hela natten i eget rum och säng. Jag tycker han är så duktig!

Han älskar fortfarande mat men inte barnmat, han vill äta exakt det vi äter och det har han stenkoll på.

Jack är också inne i en liten trotsig fas där han gärna vill testa vart gränserna går. Speciellt är han nog trotsig mot mig. Han förstår mycket väl när man säger nej men måste ändå utmana om och om igen. Främst gäller det att pilla på tv, dvd och sånt, ställa sig upp i barnstolen, peta i blomkrukor, pilla på datorn och slänga tvdosorna i golvet. Även om det egentligen inte är så stora figther så blir man ju ändå lite frustrerad och det är inte lätt att vara konsekvent. Ibland låtsas jag som om att jag inte ser:) Tror att det flesta mammor vet exakt vad jag pratar om:)

Annars är han oftast glad och mest av allt älskar han att vara med Jonte. Jonte är hans idol!

Kommentarer
Postat av: Lina S

Vist är det frustrerande ibland. Men jag har fått förklarat för mig att i den här åldern är det egentligen inte trots. Det är deras medfödda upptäckarlust/nyfikenhet som är så stark att de inte kan motstå den trots att de hör och förstår nej. En liten "tröst" tycker jag.

2012-03-20 @ 14:50:13
Postat av: Bex & Nisse

nu är det dags för lite kort och uppdateringar. Vi vill veta om du fortf är kol, hur det går för jontes plugg,se kort på finaste jackan, höra hur ön tar hand om er mm.

Men allt sånt kan du ju ta efter att Bosse kommit...=)

kram från oss

2012-06-19 @ 09:55:31
URL: http://bostromsla.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0